Jak přistupovat k dětem a mladým lidem s postižením, z hlediska ženy, která má vlastní zkušenost s diskriminací vůči postiženým lidem

Pro Celostátní vzájemnou výměnu zkušeností jsem si připravila téma “jak přistupovat k dětem a mladým lidem s postižením, z hlediska ženy, která má vlastní zkušenost s diskriminací vůči postiženým lidem“ Témata kterých se chci dotknout jsou: Jak vybrat společné aktivity pro děti s různými schopnostmi? Budeme diskutovat o tom, jak vhodně vybírat aktivity, které umožní účast všem dětem, ať už mají postižení či ne. Co dělat, pokud děti nereagují na dítě s postižením pozitivně? Zjistíme, jaké jsou typické projevy odmítání a jak můžeme reagovat, abychom podpořili začlenění. Jak překonat vlastní předsudky a vnímání dítěte s postižením jako objekt? Diskutujeme o tom, jak si uvědomit a změnit své vlastní postoje k dětem s postižením a vést k respektu a empatii. Nahlédneme do oblasti vývojové psychologie a jak přístup k dětem, adolescentům a mladým dospělým může ovlivnit tvorbu jejich identity. Nakonec se podíváme na perspektivu těch, kteří nevypadají že mají nějaké zdravotní znevýhodnění, potřebují pomoc, ale mohou se stydět ji hledat.
 
 
 
 

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Odesláním příspěvku do diskuse souhlasím s jeho zobrazením na serveru, a to i v redakčně zkráceném či upraveném znění.
Redakce nenese odpovědnost za obsah vkládaného příspěvku. Vyhrazuje si však právo i bez udání důvodu příspěvek upravit či odstranit.